Tejberizs
2005.10.20. 10:18
Hozzávalók: 8 dl tej, 12 dkg rizs, 10 dkg cukor.
Elkészítés: A tejet felforraljuk és beletesszük a megmosott és lecsurgatott rizst. Többször megkeverjük, majd ha felforrt, kis lángon, fedő alatt - v sütőben - tovább pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna (kb. 25-30 perc) hozzákeverjük a cukrot. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel higíthatjuk.
Ízesítés: Tehetünk bele vaníliáscukrot, de igazán finom íze akkor lesz, ha igazi vanilia rudat teszünk bele. Nem kell egy egész, elég egy negyed rud. Késsel vágjuk fel hosszában és amennyire tudjuk, kaparjuk ki a belsejét. A kikapart belsejét és a rudat is belefőzzük. Utóbbit ha elkészült vegyük ki. Reszelt vagy darabolt narancshéjat is tehetünk bele, nagyon finom íze lesz.
Tálalás: Tányérokra vagy tálkákba merve, megszórhatjuk fahéjjas cukorral, kakóval, gyümölccsel, tehetünk mellé lekvárt, de önthetünk rá gyümölcsszörpöt is.
Barnacicus
|