Tejberizs
2005.10.20. 10:18
Hozzvalk: 8 dl tej, 12 dkg rizs, 10 dkg cukor.
Elkszts: A tejet felforraljuk s beletesszk a megmosott s lecsurgatott rizst. Tbbszr megkeverjk, majd ha felforrt, kis lngon, fed alatt - v stben - tovbb proljuk. Mieltt teljesen megpuhulna (kb. 25-30 perc) hozzkeverjk a cukrot. Ha tl sr lenne, kevs tejjel higthatjuk.
zests: Tehetnk bele vanliscukrot, de igazn finom ze akkor lesz, ha igazi vanilia rudat tesznk bele. Nem kell egy egsz, elg egy negyed rud. Kssel vgjuk fel hosszban s amennyire tudjuk, kaparjuk ki a belsejt. A kikapart belsejt s a rudat is belefzzk. Utbbit ha elkszlt vegyk ki. Reszelt vagy darabolt narancshjat is tehetnk bele, nagyon finom ze lesz.
Tlals: Tnyrokra vagy tlkkba merve, megszrhatjuk fahjjas cukorral, kakval, gymlccsel, tehetnk mell lekvrt, de nthetnk r gymlcsszrpt is.
Barnacicus
|