Karcsonyi mzes
2005.10.19. 08:42
(nagyon sok darab, kb. 100-130)
Hozzvalk: 1 kg liszt, 1/2 kg mz, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 egsz tojs + 3 srgja, 1 cs. szalalkli, 1 cs. mzes fszerkeverk.
Elkszts: A hozzvalkat egy tlba tesszk s sszegyrjuk. Jl kidolgozzuk. Letakarjuk s 1-2-3 jszakt hideg helyen tartjuk (ht, terasz). Tetszleges vastagsgra nyjtjuk, szaggatjuk. Megkenjk tojsfehrjvel s 180C-on megstjk.
Dszts: Dszthetjk habbal: tojsfehrjbl s porcukorbl sr, de folykony mzt ksztnk. Paprtlcsrbe tltve (pausz) nyomhatjuk a mr kihlt stemnyekre. Erre a habra szrhatunk apr sznes cukordrazst, csokiforgcsot, zizit; ragaszthatunk fel vele gumicukrot, nagyobb draszkat is. Sts eltt is dszthetjk pl: klnbz magvakkal, di, tkmag; drazskkal...
Trols: Valamilyen zrhat ednyben, dobozban troljuk, ha lehet manyagban. gy nem kemnyedik meg nagyon. Hnapokig eltarthat.
Barnacicus
|