Francia hagymaleves
2005.10.19. 08:37
(1 adag - 4 tnyr)
Hozzvalk: 4 kzepes vrshagyma, 10 dkg vaj v. 3 ek. olaj, 2 ek liszt, 1 csokor zldhagyma /jhagyma, v, 1 szl prhagyma, 1 dl fehr des, v. fldes bor, 10 dkg reszelt sajt, 4 szelet kenyr kockzva, s, bors.
Elkszts: A kockzott hagymt 3 dkg vajon, v. 1 ek. olajon vegesre proljuk. Levesszk a tzrl, s meghintjk a liszttel, sszekeverjk. 1,5 l hideg vzzel felntkk, folyamatosan keverjk. Fszerezzk s lass tznl 1 rt fzzk (srn kevergetve). Leturmixoljuk, belentjk a bort, rszrjuk a felkarikzott jhagymt s 5 percig forraljuk. Amg a leves kszl, a felkockzott kenyeret a maradk zsiradkon megpirtjuk.
Tlals: A levest a tnyrba merjk, rtesszk a pirtott kenyrkockkat s megszrjuk a reszelt sajttal. Tlals eltt a tnyrba tejflt is tehetnk.
Barnacicus
|